#Film - Senden Önce Ben (Me Before You)

Herkese merhabalaaaar :)
Sizlerle yakın zamanlada izlediğim bir filmi paylaşmak istiyorum. 2016 ABD yapımı, izledikten sonra öğrendim ki aynı isimli bir kitaptan uyarlamaymış. Hatta pegasus yayınevinden çevirisiyle ülkemizde de satışı varmış. İzlemeden önce olsaydı bende okumak isteyebilirdim. Ben devamını bildiğim ya da tahmin ettiğim kitapları okumayı pek sevmiyorum. Belki siz filmi izlemeden denk gelirsiniz diye paylaşmak istedim. Film seçerken benim dikkat ettiğim bir kaç şey var.
Filmde tanıdık simalar görünce izlemeye karar vermem daha kolay oluyor mesela. Burada da başroller tanıdık. Game Of Thrones'in khaleesisi Emilia Clarke ve Açlık Oyunları serisinin Finnick Odoir'i Sam Claflin, Katniss ve Peeta'nın 4. mıntıkadaki arkadaşları, birlikteler. Gerçi bayan khaleesiyi doğal saçlarıyla tanımak beni azıcık zorladı ama kendi saç rengi daha çok yakışmış bence. Imdb puanı 7,5 ben buna da bakıyorum çooook düşükse genelde izlemiyorum. Romantik filmlerle de bir derdim olmadığı için ben izlemeyi seçtim. Kimisi özellikle romantik film izlemiyor belirtmiş olayım. :)
       


Konusuna gelince Will Traynor zengin, yakışıklı, başarılı, kültürlü on parmağında 10 marifet bir arkadaşımız. Loisa Clark kafede garsonluk yapan rengarenk giyimli hemen hemen sürekli gülümseyen minimini bayan. Will kaza geçirip felç oluyor, Loisada işsiz kalıp wille bakıcı olarak işe girince yolları keşisiyor. Filmin sonlarına doğru beni ağlatan bir sahnesi de oldu. Bu arada ben çok ağlak değilimdir. İki saate yakın süren filmde ben hiç sıkılmadım. Daha yaratıcı bir sonla bitmesini isterdim ama bu hali de aman aman olmaz bir son değildi. Açıkcası ben baya beğendim izlenecekler arasına almanızı öneririm. Hayatı cesurca yaşa felsefesini filmin içinde baya güzel işlemişler. Normalinde dram şeklinde işlenir diye tahmin edeceğim willin hikayesi loisanın gülümsemesiyle içimi ısıtacak şekilde bana geçti. Son olarak filmin sonundaki şarkıyı da baya beğendim. Dinlemeniz için ekliyorum. İzleyenler varsa yorumlarını almak beni mutlu eder. Bugünlük benden bu kadar.

SEVGİLER





resimler: http://mebeforeyoumovie.com/#/photos

8 yorum:

  1. İzledim filmi 😊 bende sizin gibi önce kitabını okumak isterdim ama nasip değilmiş. Sonu öyle olmasaydı ne olurdu sanki. Kitabın devamı olan ikinci kitapta var "Senden Sonra Ben" diye. Ben kitabını da okurum diye düşünüyorum. Çünkü film yaparken kitabı eksilttiklerini düşünürüm hep. Ve bende filmi çok sevdim ama ağlamadım😊 Sevgiler çok güzel anlatmışsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bence de filmler kitapları eksiltiyor hatta azıcıkta basitleştiriyor mu desek? Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Kitabı sevdiğim için filmi de izlemiştim, oldukça keyifli bir filmdi. :)
    Blogunu izlemek istedim ama nedense hata veriyor, yakında yine denerim, blogunu sevdim çünkü. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bazı arkadaşların bloglarında izleme sorunu yaşamıştım. neden olduğuyla ilgili bir fikrim yok. Seni takipçi listemde gördüm. Hoşgeldin :)

      Sil
  3. filmi izlemedim ama not aldım, zamanım olduğunda film izlemeyi seviyorum, ama önce kitabını okumak daha hoşuma gidiyor. blogumu ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, ben de sizi izliyorum, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Bende bir tuhaflık var sanırım çünkü kitabını herkes ağlaya merak ede okurken ben bitiremedim ve filmi de çok sevmedim . Belki beklentim yüksekti neden bilmem ama. Kitabın sonunu okuyamadigim için filmi izlemem iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesaret telkin etmesi beni baya etkilemişti. Hangi film olursa olsun bir yerden yakaladı mı devamı geliyor beni cesur ol telkiniyle yakaladı sanırım film boyunca sıkılmadım. Sizi yakalayamamış demek ki ☺

      Sil