Olumlama (Afirmasyon) Tekniği Nedir?

Herkese merhabalar😊 Yaşamın başladığı günden bittiği güne kadar her yeni günde yeni şeylere sahip olmak isteriz. İstediklerimizin kimi bize yakın kimi ise çok uzak görünür. Peki evren sonsuz ve sınırsızsa neden bazı isteklerimiz hemen olabilirmiş gibi görünürken diğerleri uzak görünür. Hedeflerin uzak görünmesinin sebebi daha önce aldığımız bir kararın bilinçaltımıza kaydedilmesidir. Kaydettiğimiz kararı egomuz var gücüyle savunacaktır. Buda zaten uzak görünen isteğimizin tam zıddı bir frekansı evrene yayacaktır. Ego ile ilgili yazımı okumak isterseniz tıklayın. 



Olumlama; Bilinçaltımıza yerleşmiş olan negatif kalıpların pozitifleriyle değiştirilmesi için kullanabileceğimiz tekniklerden birisidir. Bilinçaltımızdaki kalıp değiştiğinde daha önce isteğimizin olmaması için kafamızın içinde konuşan ego bu defa olabilirliğini telkin edip bizi yüreklendirecek.

Gelelim bu tekniği nasıl uygulayacağımız konusuna. Yeni bilincimizi yaratmak için istediğimiz olayı içeren pozitif cümleleri yazarak başlıyoruz. Cümleleri kendiniz yazmanız daha etkili olacaktır. Ay yok ben bulamıyorum derseniz. Pozitif olan özlü sözleri de kullanabilirsiniz. Ben kendiniz yazdığınızı düşünerek devam ediyorum. Bu cümleleri en az 21 gün boyunca bilinçli bir şekilde tekrar ediyoruz. Cümleleri tekrarlarken meditasyonla birlikte yapmak etkisini arttıracaktır. Meditasyon yapmak istemesseniz gün içinde istediğiniz bir zaman diliminde yapabilirsiniz. Sabah uyanır uyanmaz, dişlerimizi fırçalarken, araba kullanırken, tam uykuya dalmadan önce, duş alırken, yemek yaparken örnekleri çoğaltmak mümkün.



Son olarak Louise Hay'in Cherly Richardson ile birlikte yazdığı 'Olağanüstü Bir Hayat Yaratabilirsiniz' adlı kitabından birkaç olumlama cümlesini size yol göstermesi için paylaşmak istiyorum.
-Kendimi seviyorum.
-Beni sadece iyi şeyler bekliyor.
-Güvendeyim.
-Hayat beni seviyor.
-Her gün daha sağlıklı oluyorum.
-Ben şifalandırılmaya değerim.
-Hayatım çok güzel ve huzurlu.
-Düşüncelerimi değiştirmek kolay ve rahatlatıcı.
-Beni takdir eden insanlarla çalışıyorum.
-Gelirim sürekli artıyor.

 Olumlama yaptım olmadı diyenler olabilir. Hiç bir teknik masallardaki sihirli değnek gibi aynı saniye içinde yeni bir gerçeklik yaratmaz. Unutmayalım ki şu ana kadar yaşadıklarımızı bilinçaltımız gün gün belirli bir frekansta yayın yapan zihnimizin yansıması. Farklı bir frekansta yayın yapmaya başladığı zamanda olaylar yeni frekansa göre düzene girecek, bize istediğimiz şeyleri getirecektir. Yıllar içinde oluşturduğunuz düzenin değişmesi için kendinize yeterli zaman tanıdığınızdan emin olun.


SEVGİLER

15 yorum:

  1. ne güzel yazmışsınız :) çok hoş bir blogunuz var iadeyi ziyarete geldim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :) Blogla ilgili düşüncelerin için çok teşekkür ederim, gene beklerim :)

      Sil
  2. İnsan beyni sadece kendinden emir alıyor bence. Bu yüzden olumlamalar beynimizi etkiliyor. Bir nevi dua gibi diyebiliriz. Tabi bunda süreklilik de önemli dediğiniz gibi. Bu arada ben Mavi Günce yani ikikat mavi. Blogumu takipteydiniz önce ama dünden beri göremedim sizi:( Bir hatam mı oldu acaba diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bizim dinimizde dua kavramıyla çok benzer tekniği ilk tanıtan olumlama demiş öyle de kalmış :) Takipteyim takipteyim:) Takibe gittiğim bloglarda google+ ismim ve blogger adım farklı olduğu için sürekli sizi listemde göremedim benzeri sorular geliyordu. Bende blogger alan adı google+ kullanıcı adım ve blogger kullanıcı adımı aynı yaptım. Hepsi yenilenme projesi oldu listede bu isimle görünüyorumdur. Benim okuma listemde blogun var kontrol ettim.

      Sil
    2. Ah sevindim o zaman.Teşekkürler:)

      Sil
  3. heeey saol ne hoş yazı buuu. bi de luis hay hımm peki bi bakmalıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim:) Türkçeye çevrilen çok kitabı var Louise Hay'in benim sevdiğim hatta bir çok ülkede kişisel gelişim alanında duayenler arasında gösterilen bir bayan. Umarım sizde seversiniz.

      Sil
  4. benim blogda çok dizi var, dizi başlığında, bakarsın bir ara, o zaman sen deee bir dizi yazısı yazsanaaa, liste yapsanaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. popüler kabul edilen hemen hemen tüm yabancı dizileri izlediğim için ayıklamak azıcık zor olabilir:) birde hepsi benim bebeklerim birbirinden ayıramıyorum :) Senin blogada bakayım hemen yeni bebekler edineyim kendime :)

      Sil
  5. Ilk olumlamami yapiyorum o zaman :) Yazarak gecinmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun o zaman;) sayenizde olumlama hakkında bir kere daha yazmaya karar verdim. Okuyucu sıkılmasın diye uzatmamaya çalışmıştım ama detay olsa daha güzel olacak gibi yazınca linki bu yazıya da eklerim bakmak isterseniz. Olumlamalarımızı istiyorum şeklinde kurmak isteğimizin gelecek zamanda olacağı mesajını da içeriyor. Sahibim, -ebilirim, şeklinde olması süreyi gelecek zamandan şimdiki zamana alacaktır.
    Yazarak geçiniyorum
    Yazarak geçinebilirim
    Yazarak geçinebilme yeteneğine sahibim.
    Yazarak kazandığım paralarla geçimimi sağlıyorum cümleler net ve şimdiki zamanda :) Güzel günler olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Aradığım blogu buldum resmen yeni keşfettim severek takip edecegim:)) Başarılar bolcaaaa... :)))

    YanıtlaSil
  8. Bloğunuzu yeni keşfettim çok cici:) Olumların gücüne inanırım kendimde yapıyorum hatta blogumda yer vermeyi planlıyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Bende senin olumlamalarını okumayı çok isterim sevgiler :)

      Sil