Meditasyon Öncesi Kendini Topraklama

Herkese Merhabalar😄 
Olumlama yazımda da bahsetmiştim. Yaratıcı imgeleme adlı kitabı okuyorum bu aralar. İlk defa bir kitabı bu kadar yavaş okudum diyebilirim. Halada okuyorum. İçeriğinde çok güzel uygulamalar barındırıyor. Uygulayarak ilerliyorum. Benimde bugün denediğim, her türlü meditasyondan önce enerji akışını sağlamak ve her türlü engeli yok etmek amacıyla kullanılabilecek basit bir imgeleme tekniğini paylaşmak istiyorum.

Sırtınız dik ama rahat bir şekilde bir sandalyeye oturun ya da yerde bağdaş kurun. Gözlerinizi kapayın, 10 dan geriye doğru sayarak ağır ağır soluk alıp verin. Derin bir şekilde gevşediğinizi hissedene dek sürdürün.

Omurganızın en alt kısmına bağlı uzun bir kordonun yere kadar uzandığını, oradan da toprağa girdiğini hayal edin. Dilerseniz bunu, bir ağacın kökünün toprağın altına derin bir biçimde uzanışı olarak da düşünebilirsiniz. Buna ''topraklama kordonu'' denir.

Şimdi, yerin enerjisinin bu kordon vasıtasıyla yukarı doğru (eğer bir sandalyede oturuyorsanız ayak tabanlarınızdan yukarı doğru) çıktığını, bedeninizin her yanından geçerek yukarı doğru akmaya devam ettiğini ve başınızın üzerinden dışarı çıktığını imgeleyin. Bu akışın iyice oluştuğunu hissedene dek aynı görüntüyü resmetmeyi sürdürün. Şimdide kozmosun enerjisinin başınızın üzerinde içeri girdiğini, tüm bedeninizden, topraklama yapan kordonunuzdan ve ayaklarınızdan toprağa aktığını aktığını imgeleyin. Bu iki akışın farklı yönlere gidişini ve bedeninizde uyumlu olarak karıştığını hissetmeye çalışın.

alıntıdır
Yaratıcı İmgeleme
Shakti Gawain


SEVGİLER

8 yorum:

  1. Topraklama güzelmiş.Benim de bir saksım vardı.Her zaman toprağa basma imkanım olmadığından negatif enerjimi boşaltmak için ellerimi ya da ayaklarımı toprağa basardım.Toprak negatif enerjimi alıp beni rahatlatırdı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında saksı işi çok minimal bir çözümmüş baya sevdim :)

      Sil
  2. ilginç bu kitabı okumak isterim....

    YanıtlaSil
  3. Bunu bir de toprakta denemek lazım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havalarda düzeliyor açık havada etkisi daha fazla olabilir haklısın denemek lazım :)

      Sil
  4. bu meditasyonu deniyom arada fena bişi diil gevşetiyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap bana harika geldi okudum bitirdim katlanmış sayfalar sürüsüyle yanımda duruyor her gün biriyle gevşiyorum valla :)

      Sil