528 Hz Dna İyileştirici Müzik

Herkese Merhabalar 😊
Bahar geliyor en azından Ankara bir haftadır güneşli. En sevdiğim mevsim olan yaza az kaldı. Bu durum benimde yenilenmeme, kendime ve yaptıklarıma bir tık daha fazla dikkat etmeme sebep oldu. Tekrar 528 hz müziklerimi dinleme listeme ekledim günde bir iki saatte olsa dinlemeye dikkat ediyorum. Daha önce dinlediğim müziklerin kelime içeriklerine dikkat ettiğimden bahsetmiştim. O yazının linkini şuraya bırakıp dinlediğimiz müzik frekanslarıyla ilgili konuya devam etmek istiyorum. Bu konu ile ilgili özellikle internette çok az türkçe kaynak var. Yabancı kaynaklardan ve az bulunan türkçe kaynaklardan okuduklarımı birleştirerek ancak bilgi sahibi olabildim.


Titreşimler hayat üzerinde büyük etkiye sahiptir. Yakın bir zamanda yapılan deneyde güzel sözler söylenen suyun kristalize yapısı gözlemlenmiş ve çok güzel sonuçlar verdiği gözlemlenmişti. İnsan vücudunun %70'i su olduğuna göre frekansların yani titreşimlerin üzerimizde etkili olduğu fikrine varmak sürpriz değildir. Frekanslar ve etkileri şöyledir.
396 Hz: Suçluluk duygusu ve korkudan özgürleşme
417 Hz: Durumu çözmek, değişimi kolaylaştırmak
528 Hz: Dönüşüm ve mucizeler
639 Hz: Yeniden bağlantıya geçmek, ilişkiler
741 Hz: İfadeler, çözümler
852 Hz: Uyanışın sezgisine olmak

Bizim şu anda dinlediğimiz tüm şarkılar 440 Hz'dedir. Her enstrüman standart tuning denilen 440 Hz ile akort edilerek bu şekilde şarkılar seslendiriliyor. Bahsi geçen frenkansın asabiyet, kedere sürüklenme, hastalık ve kriz durumlarını tetikler bir frekans olduğunu bilen askeri kitleler bunu kullanma adına müzik piyasasını tekelleştirmişlerdir. Daha önce kullanılan A=444 Hz (C=528 Hz) ise kullanım dışı bırakılmıştır.

Aynı zamanda sevginin frekansı da denilen 528 Hz müziklerin internet ortamından ulaşılması oldukça kolay. Düzenli dinlenmesi sonucu hastalıkların tedavisine alternatif bir destek olarakta kullanılan 528 Hz için dna yenileme frekansı denilen kaynaklara rastladım.


Örnek olması açısından bir tane bu şekilde olanlardan ekledim ama ben bu türde olan 528 Hz müziklere ısınamadım. Kendime alternatif olarak klasik müzik türünde 528 hz frekanslı müzikler buldum. Onuda hemen ekleyeyim.


Uzun uzadıya şu araştırmayı bu bilim adamı yapmış bunun sebebi budur şeklinde bir yazı olmasını istemedim. Daha önce dikkatini çekmemiş olanlara ufak bir fikir vermesi adına yazdım bu konuda. Benim konu ile ilgili fikrime gelecek olursak bu bilgiden sonra bir çok insan gibi gene Amerikanın oyunu bizim hakkımızda neler düşünüyorlar hainler tarzında suçlamaya ya da kafama komplo teorisi yerleştirme yoluna gitmedim. Kaldı ki standart tuning uygulaması tüm dünya üzerinde silah şirketlerinin desteğiyle 1910 dan itibaren uygulanan bir durumdur şeklindeki bilgilerden yola çıkıp hep Türklerle uğraşılıyor algısına geçmek mantıklı da değil. Ben gene kulağıma hoş gelen sözleri beni manipüle etmeyen tüm müzikleri dinlemeye devam ediyorum. Bu bilgilerden sonra klasik müziklerimi 528 Hz seçip listeme o şekilde ekledim. Gün içinde bir kaç saatte (bazen dakika) olsa bu frekansta dinlemiş olmaya çalışıyorum o kadar.

Son olarak iki frekans arasındaki farkı gösteren bu videoyu paylaşmak istiyorum.


SEVGİLER

20 yorum:

  1. Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler demekki. Güzel sözlerin kurumuş çiçeği yeşerttiğine şahit olmuştum.Dinlediğimiz güzel şeyler de kimbilir nelere sebep olacaktır.Güzel, faydalı bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduklarım arasında tedavi sürecini hızlandıran insanların hikayeleri vardı. Ruhsal değişiklikleri fark etmek bir tık daha zor oluyor ama bende illaki etkisi var. Beğenmene çok sevindim sevgiler :)

      Sil
  2. Eski dönemlerde müzikle su sesiyle terapi varmış belki böyle bir şeydi ilginç bir konu ilk defa sayende öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantık olarak aynı titreşimlerin etkisini kullanıyorlar su sesiyle terapide de. su sesinde tek frekans aralığı var burada farklı aralıklarda söz konusu sadece :)

      Sil
  3. Titreşimlerin etkisi hakkında biraz fikrim vardı ama yazın çok iyi oldu:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene işine yaramasına çok sevindim :) sevgiler

      Sil
  4. Emeğinize sağlık, ilginç bir bilgi oldu benim için...

    YanıtlaSil
  5. Allah Allah ne ilginç bir bilgi hiç duymamıştım daha önce. Şu an dinliyorum bakalım beni nasıl etkileyecek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2010 senesiydi galiba yabancı bir kişisel gelişim sitesinden öğrenmiştim sonra gene yabancı bir kanalda haber olmuştu sonra birazda ben araştırdım. Başlarda düzenli dinlemeye adapte olmak zor oluyor sözsüz müzik ama dinledikçe sakinleştirdiği bir gerçek

      Sil
  6. ya saol ya bu yazın çok iyiydi çok teşekkür ederim ya valla çok faydalı olduuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy deepde gelmiş :) beğenmene çok sevindim :)

      Sil
    2. ayy sen de işteee iyileştirici müzik gibisiiin çok hertzsiin :)

      Sil
    3. Daha mutlu olabileceğim bir cümle olamazdı :)

      Sil
  7. I'm verry happy for your good words. Looking at your blog right now.
    Have a nice day ☺

    YanıtlaSil
  8. Hello ! just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Hello ! just an invitation to join us on
    https://plus.google.com/u/0/communities/109662684129677096983

    YanıtlaSil
  9. Musiqinin insanın ruhuna təsir etdiyi danılmaz faktdır. Qurani -Kərim oxunarkən necə təsirlənir insan? Bunu da bilmək çox maraqlı olardı. Limitli internet istifadə etdiyim üçün musiqiləri dinləyə bilmədim. İnternetli bir ortam bulduğum anda dinləyəcəm. Çox çox təşəkkürlər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim çok müzikte dinliyorsan umarım sever ve müzik listene katarsın büyük bir sakinlik veriyor insana:)

      Sil
  10. Çok güzel bir paylaşım:)) Peki bunu kulaklıkla dinlememiz fark eder mi, yoksa hoparlörden mi dinlemeliyiz? Bir de dinleme süresi önemli mi? Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  11. Bu arada youtube'dakiler kalitesiz olabiliyormuş. Onun için; https://archive.org/details/SolfeggioFrequencies-PureSineWaves-HealingTones/528.wav

    YanıtlaSil