ORDAN BURDAN

Herkese merhabalar😊
Yoğun bir senenin ardından tekrar yazmak garip bir duygu. Hatta ne yazacağımı bile bilemedim. Çok uzun zamandır kendime hedefler koymuş internetle arama mesafe koyma kararı almıştım. Koyduğum hedeflerin büyük bir kısmını gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Benimde biraz tatile ve ara vermeye ihtiyacım olduğuna karar verip ara verme kararı aldım.

       2017 eylülden bu yana öğrencilik, öğretmenlik, kendi kendinin diyetisyeni olma, kendi kendinin spor antrenörü olma gibi bir çok misyon yüklendim. Herbirinde başarı yüzdelerim farklı ama en önemlisi hepsini yaparken de şimdide bu işlerden keyif aldım. İnsan kendine sınırlar koyup sonra koyduğu sınırlar yüzünden mutsuzluk yaşıyor. Bahsettiğim mutsuzluk illa ağır depresyona kadar varan türden olmak zorunda değil. Yüzümüze yapışan hüzün ya da buruklukta aynı şey bence. Aldığım kilolar ve kariyer planımın istediğim yönde gitmemesi sebebiyle üzerime yapışan bir burukluk varmış bende şimdi şimdi anlıyorum. İlla her şeyin dört dörtlük olmasına gerek yok gerekli çabayı gösterdiğimize inandığımız anda iç huzurla birlikte gelen mutluluk hali yaşadığım 10 aylık bir serüven oldu benim için.

        Özet geçmek gerekirse toplamda 12 kg verdim. Ben oldukça kısa boylu bir insanım ve fazla kilomda 16 kg idi. Bunu özellikle yazmak istedim. Daha uzun boylu insanlardan ne var ki daha kısa sürede de verilir tepkisi aldığım için detay kısmını geçmek istedim. Uzun zamandır girmek istediğim üniversitenin master programından özel öğrenci olarak ders aldım eylülde o okulun öğrencisi olmayı hedefliyorum kısmetse😊. Gene 2 senedir sadece özel ders veriyor ve öğretmenlik mesleğini sınıf eşliğinde yapmıyordum. Bu sene bir okulda ara sınıf dersleri dahil bir sürü sınıf dersine girdim. Öğretmenlik en zor mesleklerden biri ama birinin hayatına dokunmuş olma hissi bence harika. Hala realiteye geçmemiş olsa da evlenme fikrine kafamda hazırım artık. Bu seneyi evlilik planlarıyla geçirmek istedim. Hem ders hemde ilgilendiğim alanlarla ilgili oldukça fazla sayıda kitap okudum. 

             Uzun uzun yazıp okuma hevesinizi kaçırmak istemedim. Merak ettiğiniz detay vermemi istediğiniz bir konu olursa belki onunla ilgili yazarım. Belkide eskiden olduğu gibi sadece ilgi alanlarımdan olan bir konu seçer yazarım. Ben buralarda yokken sizler neler yaptınız nasılsınız. Yorum kısmına yazmak isterseniz ben okumaktan çok keyif alıyor olacağım😊. Herkese kucak dolusu sevgiler😊.

14 yorum:

  1. Merhabalar,
    Nedense herkes bir diyet durumda nedense herkes sağlıklı yaşama ağırlık vermiş durumda. Bu sene beklenmeyen bir durumda ayağım kırılınca alçılı yatmak zorunda da kalınca hareketsizlikten dolayı inanılmaz kilo aldım hem de vücudumda bulunan kasları kullanmayınca onları yağa çevirerek yaptım bu işi. İlk etapta 5 kilosunu kendi kendime verdim sonrasında diyetisyenden yardım aldım çünkü vücudum halsizleşmeye başladı. Benim de boyun çok kısa 1,52 :D cüceden azcık fazlayım :) neyse insan diyet yaparken sürekli çevresine de bunu anlatmak istiyor. Toplamda 10 kilo verdim ben de hala devam ediyorum şu an da 53,700 üm. Hedefim 50kg olmak. Sen de hala devam ediyormusun sporla diyeti bir mi götürdün mesele?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Yorumun için çok teşekkür ederim :) Haklısın sağlıklı beslenme, diyet, rejim adına ne dersen insan biriyle paylaştıkça motive oluyor. Yani ben daha motive hissediyorum. Aslında belki bununla ilgili detaylı yazarım destek görmek ya da birinin ilham alması çok iyi olabilir. Uzun süren bir tedavi dönemi bitiminde aldığım kilolardan görüntü olarak rahatsızdım. Bunun üzerine doktora gidince birde insülin direnci teşhisi eklendi olaya. Doktorun yeme dediği kandaki şeker dengesini hızlı değiştiren yiyecekleri ilk 5 ay komple hayatımdan çıkardım. Şimdilerde dengeyi bulmak adına minimal miktarda yiyorum. Diyetisyene bir kere gittim komple takip şeklinde olmadı daha çok tavsiye şeklinde:) Yakın bir arkadaşım diyetisyen sanırım o gazımı sık sık aldığı için buna ihtiyaç duymadım. Hala yediklerime dikkat ediyorum benimde şu anki kilo 53-54 arası gidip geliyor. Hedef 49 . Haftada en az 3 olacak şekilde plates yapmaya gayret ediyorum. yürüyüşte bir düzen tutturamadım ama günlük hareketim tabiki oluyor işe gidiş gelişlerde mesela:). Bende böyle. kendi kendime yetecek kadar beslenme alışkanlığı ve bilgisi kazandım sanıyorum. Motivasyon olur başka bişey olur burdayım yardımda edebilirim yardımda isterim gene beklerim :)

      Sil
  2. heeeey güzel haberler yaaaa :) evlilik planısı :) yani bir aday var diyosuuun :) iyiyim ben de yazıyom işte eskisi gibiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :):):):) Adayım ortalama 10 yıldır şükür ki var ve iyi ki benimle o olmasa hayat daha az çekilirdi eminim:) sadece şartlar biraz uygun değildi ama yakın zamanda medeni hal değişikliğine gitmenin zamanı geldi :)

      Sil
  3. bak ama bi son yazısımaa :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle tebrikler. Öncelikle kilo vermeyi gerçekten istemekle başlıyor her şey. İnandınız mı gerisi matematiği uygulamaya kalıyor. Matematik dedeiğime bakmayın, bildiğiniz üzere herkesin vücut yapısına uygun özel ders gibi. Ben de geçen 8 ayda biraz da insülin sorunu nedeniyle kendime çeki düzen verip 6 ayda 23 kilo verdim. Tabii ki sorunlar da çözüldü bunun akabinde. İnsan kendini tanır ve inanırsa gerisi çok da zor olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tebrik ederim:) Maşallah size :)
      Evet haklısınız inanmak ve vucudunu tanımak için kendine fırsat vermek gerekiyor. Aslında içte bir yerlerde nasıl beslenmemiz gerektiğini söylüyor :)

      Sil
  5. Merhaba deep den geldim artık takipteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin sefalar getirdin bende sana uğrayacağım yakın zamanda :)

      Sil
  6. Merhaba. Bloğunuzu Deep'ten gördüm de geldim :) Ben de bir kilo verme serüveni içerisindeyim. Sizi de tebrik ederim.
    Sosyal medya ve internet ile araya mesafe koyunca insan yapacak çok fazla şey buluyor :) Ben de beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :) bende senin bloguna baktım ama bulamadım link bırakırsan çok memnun olurum:) Ben devam ediyorum çoğu gitti azı kaldı gerçi sonrasında da kontrollü beslenmeyi planlıyorum. Evet düşündüğümüzden fazla vakit alıyor gerçekten:)

      Sil
  7. Ben de kilo vermek istiyorum artık, çok bir fazlam yok ama rahatsız ediyor görünüş olarak değil de sağlık olarak. Sen nasıl yaptın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bir rahatsızlıktan ötürü fazla fazla alınmış kilolarım vardı. Açıkcası yüzleşmem oldukça zaman aldı insan konfor alanından çıkmak istemiyor:) öncelikle yediklerime gerçekten dikkat etmeye başladım öyle ki tüm günü planlıyordum. Klişe olucak ama su miktarına özellikle dikkat ettim birde başlangıç seviyesinde plates egzersizi yaptım en az haftada 3 set olacak şekilde hatta bazen her gün bir set yaptığım haftalar oldu. Bir sürü şey yaptım ama en etkilisi neydi dersen platesdi bence bunla ilgili uzun uzun yazacağım belki benle birlikte devam etmek isteyen çıkar banada gaz olur. İşin uzmanı değilim ama istediğin an yaz destek olmaktan bildiklerimi paylaşmaktan mutlu olurum.

      Sil