#Mim: 2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler

Güldüren günler olsuun😊
Bir süredir takip ettiğim ,sevdiğim, bloglarda mim yazıları görüyorum. Çoğunu da büyük bir zevkle okuyorum. Bu mim yazısını da Kağıttan Dünyam'da gördüm baya sevdim. Ben zaten her yeni yıl arifesinde kendime özel bir deftere buna benzer bir çalışma yapıyorum. Dileklerim, isteklerim, değerlendirmelerim aklıma ne gelirse yazar yeni yıl gelmeden de istediklerimin gerçekleşeceğine inanmaya çalışırım.(Aman ne hayalperest 😆, az biraz öyleyim galiba) İlkay etkinlik yazısında mimi yapmak isteyen herkes davetlimdir yazınca bende bu sene hem deftere hem bloguma yazmaya karar verdim. Blogdan hemen sonra daha kapsamlısını defterime de ekleyeceğim.

Haydi başlayalım 😎

1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksiklikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?

Hımmm. Ben araştırmayı, okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi çok severim. Fakat öğrendiklerimi uygulamam genelde baya bir zaman alıyor. Ağırkanlı demek uygun olur galiba. 2017'ye beğendiği fikirleri seri bir şekilde uygulamaya koyan biri olarak girmek güzel olurdu. Ha birde istikrar var. Uygulamaya başladığım şeyleri 3. gün unutma huyum var kendilerini pek severim. 2017 yılı boyunca ona da bir el atsam harika olabilir.

2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu da kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?

1. Spor yapma alışkanlığı edinebilmek.
2. Samimi dostluklar kurabileceğim insanların etrafımda olması.
3. İlgimi çekebilecek, severek yapacağım maddi ve manevi katkısını hissedebileceğim bir uğraş.(ne olacağı bana da sürpriz olsun)

Ne kadar bencil bir kız bu ayol baksana hep kendine dilemiş😅 Ben şöyle düşünenlerdenim değişim kişinin kendisinde başlar. Her insan kendini değiştirecek ki toplum değişecek. Her birey geliştikçe ülkesi gelişecek. Ben değişirsem dünya değişir.

3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)

Erken kalkmak. Gerçi bunu baya baya hallettim. Kendi inadımı kırıp okula gitmeye başlamak. Hayvanlarımla (cimi ve cicoz) geçireceğim sevgi dolu vakitler. Eski fit vucutlu günlere geri dönmek.

4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.

Tabiki bir çok şey için para şart değil. Para bence amaç değil araç. Büyük ikramiye kalitesine bayılıp bütçe sebebiyle almadığım aksesuarlarda işe yarayabilir. Etrafımdaki insanlara küçük dokunuşlar yaparak ayaklanmalarını sağlayabilirim. Fazla ütopik gelebilir ama Uzanların iflası zamanında 58 milyona satılan bir yalı ,boğaza sıfır, vardı.Sabancı grubundan biri almıştı. Kimdi tam hatırlayamadım. Madem çoook param var onu alayım madem. İstemekte sınır yok değil mi?😇

5. Para, para, para.. Para harcamadan da Gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

Yukarıda bir maddede söylemiştim. Sporla ilgilenmeyi çok isterim. Yani bunu bir yaşam felsefesi haline getirmeyi. Bir de ben ankarada yaşıyorum. Bir kaç yıl önce kızılayda görme engellilere kitap okuyabildiğimiz ,seslendirebildiğimiz, bir yer vardı. Bu yıl tekrar araştırıp haftanın belirli saatlerinde onu yapmaya devam etmeyi isterim. Bunun bir hayal olmasının sebebi yetkililer profesyonel davranıyorlar hakları da aynı zamanda. Zaman sorunu sebebiyle benim çalışmam sonlanmıştı. Sonlandırınca tekrar sizinle çalışmak istemiyorlarmış. Ama şartlar değişebilir değil mi bu yıl tekrar deneyeceğim.

Çok güzel bir mimdi. Yeni yıl dileklerimi detaylandırmaya ve çalışmalara başlamaya hazır hissediyorum. Yeni yıl hepimize sağlık, huzur, bol kahkaha, bol para, samimi arkadaşlıklar, gülümseyen aileler getirsin.

Ben daha yeni yeni blog yazıyorum bu sebeple davet edip etiketleyeceğim kimse yok. Gören yazmak isteyen herkes bu mime davetlimdir.

Kağıttan Dünyam'ın mim yazısı okumak isteyenler için.

Sevgiler

resim internetten alıntıdır.

1 yorum: